HYVINVOINTIVALMENNUS

Tietoisuustaidoilla lisää psyykkistä hyvinvointia ja mielen tasapainoa

Tietoisuustaidolla tarkoitetaan kykyä olla hyväksyvästi läsnä tässä hetkessä. Tietoisuustaitoharjoitteiden avulla lisätään tietoisuutta oman mielen toiminnasta ja opetellaan suuntaamaan huomiota nykyhetkeen takertumatta negatiivisiin ajatuksiin. Ihmisen mieli helposti takertuu ajatuksiin, murehtii menneitä tai huolehtii tulevasta. Tietoisuustaitoharjoitteiden avulla opetellaan uudenlainen suhde ajatuksiin. Tietoisuustaitojen avulla opitaan hyväksymään tunteet sellaisina kuin ne ovat, alati muuttuvina. Negatiivisten tunteiden kohtaaminen ja hyväksyminen muuttaa suhdetta tunteisiin ja saa ne lievenemään.

Tietoisuustaitojen avulla saat voimavaroja ja työkaluja arkeen ja lisäät psyykkistä hyvinvointiasi. Läsnäolon harjoitteilla opit tuntemaan ja hyväksymään itsesi paremmin, mikä edesauttaa mielen tasapainoa. Tietoisuustaitoja harjoitetaan muodollisilla istumaharjoituksilla, kehotietoisuusharjoituksilla, liikeharjoituksilla sekä epämuodollisilla arkeen sovelletuilla harjoituksilla. Harjoitukset sopivat kaikenikäisille sekä –kuntoisille. Tietoisuustaidon menetelmät ovat tieteellisesti tutkittuja ja niillä on todettuja laajoja terveys- ja hyvinvointivaikutuksia.

Mikäli olet kiinnostunut kokeilemaan tietoisuustaitoharjoittelua oman hyvinvointisi edistämiseksi, ota yhteyttä yksityisvastaanotolleni

Lisää tietoisuustaidoista voit lukea kaikista Jon Kabat-Zinnin kirjoista. Jon Kabat-Zinn on tietoisuustaitopohjaisen stressinhallintamenetelmän kehittäjä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s